Auto Coöperatie Kaasmarkt

Eind 2019 is de Auto Coöperatie Kaasmarkt U.A. (ACK) opgericht. Deze coöperatie met uitgesloten aansprakelijkheid heeft als doel het leasen en beheren van auto’s rond de Kaasmarkt in Leiden, zodat we minder auto’s die stilstaan (‘blik’) in onze wijk hebben, we duurzamer reizen én we fiks op kosten besparen, want een auto delen met iemand anders kan je tot de helft van de kosten schelen; en deel je het met zijn vieren dan kan je voordeel wel oplopen tot 75%!

De coöperatie telt inmiddels 4 leden, heeft een subsidie van de gemeente ontvangen en heeft per 1 mei beschikking over 2 auto’s, waaronder een fonkelnieuwe VW Polo TGI (aardgas) en een hybride bestelauto (aardgas/benzine). Nú is dus het moment om mee te doen aan het initiatief en lid te worden van de coöperatie.

Bij eerdere gelegenheden bleek er veel animo in onze wijk voor dit initiatief te zijn, maar hadden mensen ook nog veel praktische vragen over bijvoorbeeld de kostenverdeling, welke auto’s en de risico’s. Om een antwoord op die vragen te krijgen hebben we een openbare vergadering belegd.

Hier vind u de presentatie die op de vergadering is gegeven:

Voor meer info: auto.kaasmarkt@gmail.com

Geef een antwoord