De Burenbeurs

Vorig jaar september vond de eerste Burenbeurs plaats in Pancras-West, een initiatief voor buren door buren met als doel om in de buurt met elkaar in contact te komen en samen activiteiten te starten. Het idee voor deze Burenbeurs komt uit de koker van Annette van den Boom, Jeroen van Daelen en Klaas Wits. Er waren drieëntwintig buurtgenoten aanwezig, een verrassend grote opkomst. Het was een levendige avond met veel vraag en aanbod, suggesties en wensen. Uiteindelijk bleek dat er voor 6 activiteiten voldoende animo te zijn. Deze activiteiten worden door de initiatiefnemers zelf de komende tijd gestart. 

Er zijn inmiddels een aantal activiteiten die al lopen, te weten:  

 – De Lezingenclub  

​Vitality Club​ ​(training buiten) maandag- en donderdagochtend 9.00 tot 10.00 uur op de Hooglandse Kerkgracht/Burcht  

Inloop-koffieochtend​ (Hooglandse Kerkgracht 8, Galerie Amber, op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur om de week, op even weken) 

Wandelclub  

Pancrasse Buren​ ​(hoe kun je op een goede manier oud worden in Pancras-West)  

– ​Sportclub/volleyba​l ​maandagavond in de Kaasmarktschool  

– ​Jeu-de-boules​ ​zondagmiddag (bij mooi weer) op de Hooglandse Kerkgracht.  

 De nieuw te starten activiteiten zijn:   

Geschiedenis club​ ​(geschiedenis van Pancras-West)  

​Kookclub

 We hopen uiteraard dat in de komende tijd deze initiatieven zich verder gaan ontplooien.    Mocht u interesse hebben voor één van deze activiteiten dan kunt u een email met daarin uw voorkeur sturen naar ​info@pancraswest.nl ​en dan brengen we u in contact brengen met de initiatiefnemers van de desbetreffende activiteit.

Geef een antwoord