Kom ook naar de Pancras West Side Story op 6 november

Na weken van repeteren en hard werken zijn de muzikale buurtgenoten er op 6 november a.s. klaar voor om de musical Pancras West Side Story op te voeren. Het community project is bedacht en begeleid door vrijwilligers en professionals uit de Leidse binnenstad.

Op 6 november 2022, van 15:00 tot 16:30 uur, wordt de musical uitgevoerd in het Volkshuis in Leiden. Kaartjes zijn EUR 10,- p.p. en verkrijgbaar via deze link.

Dit muzikale stadsverhaal gaat over de liefde tussen de Leidse lakenmeid Marie en de Franse Hugenoot Pierre, uit elkaar gedreven door hun herkomst. De Leidse Romeo en Julia, zeg maar. Het verhaal is losjes gebaseerd op het boek 700 jaar Hooglandse Kerk. Toenmalige gebeurtenissen, zoals de ongelijkheid tussen bevolkingsgroepen en de animositeit tussen Leidenaren en vluchtelingen, maar ook een grijpgrage priester uit de kerk, vormen de basis van Pancras’ West Side Story – met een niet mis te verstane link naar het heden,  met zijn groeiende ongelijkheid en #MeToo.

Geef een antwoord